Zonnebloemenkoorts in Goudswaard

Waarom helemaal naar Frankrijk rijden als je ook in Nederland tussen de zonnebloemen kan lopen? Zo dachten de boeren van de Verse Boerderij Friet er waarschijnlijk ook over. In het dorpje Goudswaard, gelegen in de Hoeksche Waard, vind je een prachtig zonnebloemenveld.

zonnebloemen Goudswaard

Zonnebloemsmiley

Zonnebloemen, wat doen we ermee?

Zonnebloemen vinden hun oorsprong in Amerika en werden rond het jaar 1500 voor het eerst verscheept naar Europa. Tegenwoordig zijn de bloemen niet meer uit onze zomers weg te denken.

De bloemen hebben naast hun heerlijke zonnige uiterlijk veel te bieden voor mens en natuur. Bijen gebruiken de nectar, het meel uit zaden wordt gebruikt als veevoer, zonnebloempitten zijn lekker in gerechten en van grote partijen zonnebloemen kan zonnebloemolie worden gemaakt. Een enkele zonnebloem kan wel honderden zaden bevatten. De hoogste zonnebloem ter wereld stond in Duitsland en heeft een hoogte van 9.17 meter bereikt!

Zonnebloemen zijn er in verschillende formaten en kleuren. Er bestaan meer dan 60 soorten zonnebloemen, welke bestaan uit bruine, gele, rode en meerdere kleuren. Ze groeien op basis van de drie elementen, water, zon en kooldioxide. In Nederland zie je dat ze niet veel verbouwd worden door onze boeren, dit komt voornamelijk omdat de zon te weinig schijnt. Spanje en Frankrijk hebben jaarlijks veel meer zonuren, waardoor het de perfecte atmosfeer creëert voor de gigantisch grote zonnebloemvelden.

Zonnebloemen achterkant

met zonnestralen

Ik in zonnebloemenveld

Waar vind je dit veld?

Wil je zelf ook mooie foto’s maken van de zonnebloemen en poseren bij de grote houten fotolijst, breng dan een bezoek aan dit zonnebloemenveld. De beste tijd om het veld te bezoeken is uiteraard wanneer het zonnetje schijnt. Vroeg in de ochtend of later in de middag, wanneer de zon water lager staat, zijn de bloemen het mooist om te fotograferen. Het veld is te vinden in Zuid-Holland, op de kruising van de Vaartweg en de Jan Krijnsweg te Goudswaard.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten: