Het Melkwegpad bij voormalig Kamp Westerbork

Vanaf het Herinneringscentrum Kamp Westerbork loopt een educatief wandelpad van ongeveer 2.5 km. Tijdens deze leerzame wandeling kom je meer te weten over ons zonnestelsel. Op verschillende informatieborden zijn interessante weetjes over de 8 omringende planeten van de zon beschreven.

Tijdens de wandeling loop je door het bos met hier en daar open velden. Met wat geluk is het mogelijk om wilde dieren zoals herten te spotten. Naast de verschillende informatieborden kan je op een paar locaties op het wandelpad ook zelf iets ondernemen. Op een interactieve manier kan je meer te weten komen over de zwaartekracht op verschillende planeten en de werking van geluidsgolven. Vooral de test met de geluidsgolven vond ik heel erg leuk om te doen en heeft bij mij indruk achter gelaten.

Fluisterschotels

Ga je mee op zoek naar Aliens?

Het eindpunt van de wandeling is toch wel het meest indrukwekkendste, de radiosterrenwacht. Terwijl je het bos uitloopt komen er aan je rechterkant gigantische telescopen tevoorschijn. In totaal staan er 14 telescopen naast elkaar. Elke telescoop heeft een doorsnee van 25 meter en kunnen op elk puntje aan de hemel worden gericht. De telescopen worden gebruikt door sterrenkundigen om meer te weten te komen over het heelal. Ondanks dat je de telescopen alleen vanaf het wandelpad kan bekijken zijn ze zeker een bezichtiging waard!

Schotels radiosterrenwacht

Verleng je wandeling

Nu is de radiosterrenwacht het einde van Het Melkwegpad, dit hoeft niet je eindpunt te zijn.  Je kan de wandeling verder voortzetten en een bezoek brengen aan het voormalige Kamp Westerbork. Dit ligt op ongeveer 500 meter van de radiosterrenwacht. Verwar dit niet met het Herinneringscentrum waar de wandeling is gestart. In het herinneringscentrum vind je een museum over de geschiedenis van Kamp Westerbork. De locatie van het voormalige kamp ligt 3 km verderop. Wanneer je meer te weten wilt komen over de tweede wereldoorlog raad ik je zeker aan beide locaties een keer te bezoeken.

Mocht je niet over Het Melkwegpad terug willen wandelen, dan kan je teruglopen over de naastgelegen weg (heel rustig/verboden voor auto’s).   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten: