3x De mooiste Street Art van Den Bosch

Den Bosch staat bij de meeste bekend om haar Bossche Bollen en de kunst van Jheronimus Bosch. Onder de jongere generatie en degene die graffiti kunst kunnen waarderen, wordt de stad steeds bekender om de vele Street Art die er te vinden is. Door de stad heen vind je vele mooie kleurrijke schilderingen van verschillende kunstenaars. Uiteraard kan je op de bonnefooi lekker rond gaan lopen om de stad te verkennen. Wil je zeker weten dat je de mooiste Street Art niet misloopt? Zet dan onderstaande 3 locaties op je lijstje.

1. De Tramkade – Silo’s

Het Tramkadegebouw is een oude mengvoederfabriek welke nu dienst doet als culturele en creatieve hotspot. De grote silo’s aan de achterkant van het terrein zijn tijdens het festival Kings of Colors in 2016 en 2019 omgetoverd tot gigantische schilderijen. Voor mij is dit de meest indrukwekkendste Street Art in Den Bosch en in heel Nederland, ik had nog niet eerder zo’n groot kunstwerk gezien.

2. Havendijk – Kraakpanden

De beschilderde kraakpanden aan de Havendijk zijn uniek in hun soort. Hoelang deze huizen nog bestaan is de vraag omdat ze op de lijst staan om gesloopt te worden. In het kraakpand vind je stichting Ontspoord en het daarbij horende Knoflook, de politieke hangout van Den Bosch. Let op, de huizen zijn nog bewoond! Er kan dus zomaar opeens iemand voor het raam gaan staan wanneer je een foto probeert te maken.

Om het hoekje van deze muur vind je de muurschildering met het bankje waar je leuk bij kan poseren, zoals ikzelf ook heb geprobeerd.

3. Schildersstraat – Tuin der Lusten

Midden in de binnenstad, in een zijstraatje van de Hinthamerstraat, vind je de Schildersstraat. Wanneer je deze straat inloopt zie je aan de linkerkant dit prachtige stuk street art, genaamd de Tuin der Lusten, tevoorschijn komen. Het kunstwerk is een ode aan het schilderwerk “de Tuin der Lusten” van de bekende kunstenaar Jheronimus Bosch. De schildering waarin Eva centraal staat kijkt neer op de gemeenschapstuin welke wordt bijgehouden door de buurtbewoners.

Voor mij zijn dit de drie mooiste Street Art locaties in Den Bosch. Uiteraard zijn er nog vele andere locaties te vinden met toffe Street Art. Mochten jullie nog tips hebben (ook in andere steden) dan hoor ik dit graag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten: