De leukste en handigste apps voor in de natuur

Je herkent het vast wel… Wanneer je lekker door de natuur wandelt en je ziet iets interessants. Een dier, een plant of iets anders. Je wilt weten wat het is en maakt er een foto van om thuis het internet af te struinen op zoek naar meer informatie. Hoe handig zou het zijn als je direct erachter kan komen waar je naar kijkt? Onderstaand beschrijf ik 4 gratis apps welke ik op mijn telefoon heb staan en mij direct een antwoord geven op mijn vraag.

Bloemen

Algemene apps voor in de natuur

Seek door iNaturalist

Zelf vind ik dit de leukste natuurapp. Met je camera zet je de natuur die je tegenkomt op de foto. Door de nieuwste technologieën wordt met het richten van je camera herkent wat voor soort plant, dier of schimmel je fotografeert. Je creëert hierbij een eigen verzameling met de natuur die je allemaal bent tegengekomen. Om het leuk te maken kan je verschillende badges winnen. Daarnaast organiseren ze vanuit iNaturalist meerdere uitdagingen waar je aan mee kan doen welke je speciale badges oplevert. Een app voor jong en oud!

De app is te downloaden op Android en Apple apparaten.

inaturalist app Seek

App Seek

Google Lens

Google Lens is een algemene app die je eigenlijk wel voor alles kan gebruiken. Je opent de app en je maakt een foto met de camera van Google Lens. Google kijkt online of hij iets vergelijkend kan vinden en laat dit in een overzicht zien. Je kan dit met dieren, planten, bomen etc. gebruiken.

Daarnaast is het ook superhandig in het dagelijks leven. Wil je een tekst vertalen? Maak een foto van de tekst en Google vertaald. Zie je onderweg iets staan wat je ook graag wil hebben? Maak een foto en Google vindt voor jou het product of iets wat hierop lijkt. Super handig!

Download de app hier voor Android apparaten.


Apps om vogels te herkennen in de natuur

Het kan zo zijn dat je niet zoveel interesse hebt in alle planten en dieren, maar je juist meer wilt specialiseren in het herkennen van vogels. Twee apps die je hierbij helpen zijn Tuinvogels en Vogels in Nederland.

Tuinvogels

Tuinvogels is ontwikkeld door Vogelbescherming Nederland. Zoals de naam al zegt is deze app voornamelijk bedoeld voor het herkennen van vogels die in en rondom de Nederlandse tuinen voorkomen. De app Tuinvogels geeft je een keuzemenu voor het vinden van een vogel of om je persoonlijke vogeltelling door te geven. Naast dat het dus een informatieve app is kan je gelijk meehelpen met het in kaart brengen van de verschillende vogelsoorten.

In de database zijn 94 vogels opgenomen. Er is een uitgebreide beschrijving aanwezig waaronder: de trefkans, wanneer ze in Nederland te zien zijn, wat voor geluid ze maken, opvallende kenmerken en hun gedrag.

De app is te downloaden op Android en Apple apparaten

tuinvogels

vogelbescherming.tuinvogels

Vogels in Nederland

Vogels in Nederland is misschien niet de mooiste app, maar biedt veel informatie over de vogels die je in Nederland kan vinden. In totaal staan er 218 vogels beschreven en is er een handige zoekfunctie. Bij elke vogelsoort is aangegeven hoe groot de trefkans is, waar je ze kan vinden en wat voor geluid ze maken. Wanneer je hem hebt gespot kan je dit invoeren, hiermee creëer je je eigen observatieoverzicht. Vanuit de app kan je ook lid worden van de community op Facebook.

Zelf heb ik een Android telefoon en bovenstaand is mijn ervaring van de app. Er is ook een app beschikbaar voor Apple apparaten, hierbij ziet de app er totaal anders (beter) uit. Of hij net zo fijn werkt dan weet ik niet.

De app is te downloaden op Android en Apple apparaten

Menu Vogels in Nederland

vogels in Nederland

Welke apps gebruik jij in de natuur? Heb je een toevoeging aan dit lijstje laat het mij dan weten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten: